Waarom relatiegeschenken met logo een goede zet zijn voor jouw bedrijf

Relatiegeschenk met logo

Wil je jouw klanten of relaties bedanken voor de fijne samenwerking? Of wil je een kleinigheidje weggeven tijdens een beurs of event? Dan is een gepersonaliseerd relatiegeschenk een goed idee. Hiermee verras je jouw (potentiële) klant en laat je weten dat je aan hen denkt. Het is een hele zoektocht om tot een origineel relatiegeschenk te komen dat ook daadwerkelijk past bij jouw bedrijf. Het is niet alleen persoonlijk, maar er zitten ook andere voordelen aan een bedrukt relatiegeschenk met logo. Wij delen een aantal van deze voordelen met je. 

1. Vergroten van de naamsbekendheid

Ondernemers zijn continu bezig met het verbeteren van hun naamsbekendheid. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je opvalt tussen je concurrentie? Met behulp van een origineel relatiegeschenk met jouw logo erop bedrukt zul je zeker opvallen. Het voordeel hiervan is dat niet alleen de klant jouw logo voorbij ziet komen, maar mogelijk ook de klanten van jouw klant. Dit kan je zomaar nieuwe klanten opleveren.

Uit onderzoek is gebleken dat minstens 50% van de ontvangers van relatiegeschenken de bedrijfsnaam onthoudt. Ook is 50% van de ontvangers bereid om het bedrijf aan te raden aan anderen na het krijgen van een relatiegeschenk! 

Wat belangrijk is als je meer naamsbekendheid wilt creëren, is dat je wel een passend relatiegeschenk kiest. Iets dat past bij jouw bedrijf, maar ook iets dat jouw klant daadwerkelijk kan gebruiken. Iets wat toegevoegde waarde heeft voor hen. Als zij er namelijk veel gebruik van kunnen maken, dan is de kans groter dat meer mensen dit zullen zien. 

2. Waardering van je klanten

Dat je iets zomaar geeft aan je klant betekent veel voor hen. Ze voelen zich hierdoor bijzonder en gewaardeerd. Hiermee werk je aan een duurzame relatie. Je kan je relatieartikelen perfect afstemmen op bepaalde doelgroepen en zo de nodige goodwill kweken. Dit vergroot de kans dat ze aan jou denken en dat er wellicht een opdracht voor jou uitkomt. Vooral omdat ze telkens bij het zien van jouw bedrijfslogo een positieve associatie hebben. Welk bedrijf wil dat nou niet?! 

3. Veel mogelijkheden

Het is je misschien al duidelijk dat er tegenwoordig tal van mogelijkheden zijn om jouw klant te verrassen. Er zijn veel producten die bedrukt kunnen worden met jouw bedrijfslogo. Nu is het zo dat je meer opvalt bij jouw klant als je een origineel geschenk geeft. Denk dus niet meer, zoals vroeger, alleen maar aan pennen, mokken en kladblokken die je kunt laten bedrukken. Je kunt namelijk vrijwel alle relatiegeschenken van de naam en/of het logo van jouw bedrijf voorzien. Een hippe gadget  

4. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Vind jij duurzaamheid erg belangrijk en laat je dat ook merken in jouw bedrijf? Dan is het een mooie kans om dit ook te laten zien aan de buitenwereld. Er zijn veel duurzame relatiegeschenken met logo die perfect zijn om weg te geven. Dit zorgt voor een goed gebaar naar jouw klant toe en daarbij denk je ook nog eens aan het milieu. 

Ben je nu aan het bedenken wat voor relatiegeschenk het beste bij jouw bedrijf past? Ga dan bij jezelf na of je juist gaat voor een persoonlijke benadering of bijvoorbeeld duurzaamheid. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden wat betreft relatiegeschenken met logo en kunnen je helpen van A tot Z. 

Meer interessante artikelen